Boeken | Ibiza by Lucy

Vormgeving, DTP en duurzaam produceren: van Word bestand tot een duurzaam gedrukt boek in de schappen van o.a. de Bruna en in lokale winkels op Ibiza, Chris Russell realiseert het.

Ook op zoek naar een manier om jouw boekproducties (deels) uit handen te geven? Chris Russell helpt graag. Benieuwd naar de mogelijkheden. Neem contact op met één van onze specialisten.

Bekijk de mogelijkheden

Als echte Ibiza liefhebber was het Anneloes Oldenburger haar droom om een eigen reisgids uit te geven over dit indrukwekkende eiland in de Middellandse zee. In Chris Russell vond zij de partner die voor haar het volledige zetwerk kon realiseren.

In 2020 begon het allemaal met de aanvraag van Anneloes. Na meerdere gesprekken werd haar droom om een eigen boek uit te geven werkelijkheid. Allereerst werd er gesproken over het proces, welke stappen gaan we nemen voor het uitgeven van een eigen boek? Onder andere het aanleveren van bestanden, het ontwerp, de papierkeuze, duurzaamheid en de drukproces werden doorgenomen.

“Voor de productie van Ibiza by Lucy was duurzaamheid voor Anneloes een belangrijk speerpunt. Samen hebben we gekeken naar de verschillende mogelijkheden om aan haar wensen te voldoen. Het softcover boek is gedrukt op 120 grams biotop papier, een duurzamere keuze” aldus Chris Russell specialist Iris.

Met ons team van specialisten kunnen wij met weinig veel realiseren. Ibiza by Lucy is vervolgens ontworpen aan de hand van het Word bestand dat Anneloes heeft aangeleverd. Op elke pagina stond een duidelijke omschrijving over waar welke foto geplaatst moest worden. De genummerde foto’s zijn apart aangeleverd. Met deze input en de wensen van Anneloes zijn onze vormgevers aan de slag gegaan. Met de input en inspiratie van Anneloes is het ontwerp tot stand gekomen. Van het definitieve bestand hebben wij een proefdruk laten maken. De proefdruk werd enthousiast ontvangen waarna er in de eerste druk 500 softcover boeken zijn gedrukt.

Ibiza by Lucy ligt onder andere in de schappen van de Bruna en is te vinden op Ibiza! Anno 2022 is de derde druk al geproduceerd.

Wil jij je eerste boek uitbrengen, een boek duurzaam laten produceren of een boek voorzien van een folie? Laat je verrassen door Chris Russell. Neem contact op met één van onze specialisten voor de mogelijkheden.

Projecten

Bekijk onze topprojecten